Renda 2020 en 2021: deducció per lloguer d’habitatge habitual en cada comunitat autònoma


La majoria de les comunitats autònomes compta amb una deducció lloguer IRPF per al lloguer d’un habitatge, principalment per als inquilins, però també hi ha alguna que manté avantatges fiscals per als propietaris. Només hi ha una autonomia que no desgrava el lloguer renda 2020: Múrcia. No obstant això, la majoria premia als inquilins joves, a discapacitats o a majors amb una determinada renda.

Les deduccions autonòmiques a favor de l’arrendador se sumen a les estatals. L’amo pot deduir-se fins al 60% dels rendiments lligats al lloguer, independentment de l’edat dels arrendataris.

En el cas dels inquilins, només poden gaudir de la deducció estatal aquells que van signar el contracte d’arrendament abans de l’1 de gener de 2015. La desgravació és del 10,05% de les quantitats pagades, sempre que la base imposable del contribuent sigui inferior a 24.020 euros.

Deduccions autonòmiques Renta 2020

Font: https://www.idealista.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic en el botó Acceptar, acceptes l´ús d´aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad
Abrir chat
Ajuda? Clic per a parlar amb nosaltres